14 september 2011

Amerikansk Choklad-Cheesecake

Tillagning: ca 40 min + minst 4 h i kylskåp (12 portioner)

INGREDIENSER

 

Botten

1  pak  (175 g) Domino mint -kex
50  g smör

 

Fyllning

gelatinblad
1  msk kaffe
200  g hushållschoklad
1  ask  (200 g) Valio Viola® färskost (naturell)
1 1/4  dl socker
2  tsk vaniljsocker
3  dl vispgrädde

Gör så här

Smula kexen och blanda dem med smöret. 
Bred ut blandnignen i en form (Ø 18 cm) med losstagbart botten. 
Sätt gärna bakplåtspapper i bottnet så är det lättare att få bort kakan från formen.
Sätt gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 min. Koka upp kaffet. 
Kläm ur överloppsvattnet från gelatinbladen och rör ner dem i det varma kaffet.
Smält chokladen i vattenbad och rör ner färskosten. 
Tillsätt sedan gelatinbladen, socker, vaniljsocker och till sist den vispade grädden. 
Häll fyllningne i formen och täck formen med aluminiumfolie.
Låt kakan stelna i kylskåpet några timmar, helst tills nästa dag.
Man kan dekorera kakan med nötter eller vad man nu tycker om.
Vi satte t.ex. Wiener Nougat-Crush på kakan och i fyllningen blandade vi i kokosflingor
blev jätte gott, rekommenderar denna cheesecake till alla chokladälskare :)

// Hebbinen ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar