Tillagning: ca 40 min + minst 4 h i kylskåp (12 portioner) |
INGREDIENSER
Botten
1 pak (175 g) | Domino mint -kex |
50 g | smör |
Fyllning
4 | gelatinblad |
1 msk | kaffe |
200 g | hushållschoklad |
1 ask (200 g) | Valio Viola® färskost (naturell) |
1 1/4 dl | socker |
2 tsk | vaniljsocker |
3 dl | vispgrädde |
Gör så här
Smula kexen och blanda dem med smöret.
Bred ut blandnignen i en form (Ø 18 cm) med losstagbart botten.
Sätt gärna bakplåtspapper i bottnet så är det lättare att få bort kakan från formen.
Sätt gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 min. Koka upp kaffet.
Kläm ur överloppsvattnet från gelatinbladen och rör ner dem i det varma kaffet.
Smält chokladen i vattenbad och rör ner färskosten.
Tillsätt sedan gelatinbladen, socker, vaniljsocker och till sist den vispade grädden.
Häll fyllningne i formen och täck formen med aluminiumfolie.
Låt kakan stelna i kylskåpet några timmar, helst tills nästa dag.
Man kan dekorera kakan med nötter eller vad man nu tycker om.
Vi satte t.ex. Wiener Nougat-Crush på kakan och i fyllningen blandade vi i kokosflingor,
blev jätte gott, rekommenderar denna cheesecake till alla chokladälskare :)
// Hebbinen ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar