Kladdkaka
Ingredienser
100 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
Till servering:
Vispad grädde eller glass och frukt
Sätt ugnen på 175 grader. Smällt smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser skillt. Rör sedan ner de torra ingredienserna. Häll i det smällta smöret. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
Hebbinen ♥
Mums! Voi vitsit, nu blev jag också sugen på kladdkaka :P
SvaraRaderaVilken fin blogg du har!
SvaraRadera